Informaţii noi privind persoanele cu dublă cetăţenie afectate de recentul ordin executiv prezidenţial: persoanele cu dublă cetăţenie care deţin un paşaport valabil eliberat de o ţară care nu cade sub incidenţa ordinului executiv prezidenţial pot efectua programări şi solicita vize. Ambasadele şi Consulatele SUA vor procesa solicitările de viză şi elibera vize solicitanților eligibili, care aplică cu un paşaport eliberat de o ţară neafectată de ordinul executiv prezidenţial, chiar dacă deţin dubla cetățenie a unei ţări restricţionate. Celor care se califică pentru vize li se va permite să călătorească şi să solicite intrarea în Statele Unite.
Anunţ important: Conform ordinului executiv prezidențial semnat la data de 27 ianuarie 2017, eliberarea unei vize pentru străinii din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen a fost suspendată cu efect imediat şi până la notificări ulterioare. Dacă sunteţi cetăţean sau aveţi dublă cetăţenie a uneia dintre ţările menţionate vă rugăm să nu efectuaţi o programare pentru solicitarea unei vize şi nici să nu achitaţi taxa de solicitare a vizei. În cazul în care aveţi deja o programare vă rugăm SĂ NU VĂ PREZENTAŢI la interviu, deoarece nu va putea fi procesată solicitarea de viză. De asemenea, vă rugăm să ţineţi cont că, în cazul călătoriilor în scop oficial sau pentru a reprezenta diferite organizaţii internaţionale, în numele NAFTA (North Atlantic Treaty Organization) sau călătoriile efectuate de către reprezentaţi guvernamentali nu sunt subiectul acestei suspendări. Vă rugăm să contactaţi Call Center-ul (support-moldova@ustraveldocs.com sau http://ustraveldocs.com/md_ro/md-main-contactus.asp#contactinfo) pentru a ne informa despre data şi ora programării dumneavoastră şi pentru a o anula. Vă rugăm să monitorizaţi constant http://ustraveldocs.com/md şi travel.state.gov pentru informaţii noi.
Începând cu 1 noiembrie 2016, în fotografiile pentru solicitarea unei vize, nu mai sunt acceptaţi ochelarii. Pentru mai multe detalii în privinţa cerinţelor fotografiilor acceptate, vă rugăm să accesaţi: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html
Dacă sunteţi un cetăţean al unei ţări participante la Visa Waiver Program, dar nu sunteţi eligibil pentru a călători în Statele Unite în baza acestui program, va trebui să solicitaţi o viză temporară cu cel puţin trei (3) luni înainte de data aproximativă a călătoriei. În cazul în care planurile de călătorie nu sunt urgente, va trebui să plătiţi taxa de solicitare a vizei, să completaţi formularul DS-160 de pe website-ul ceac.state.gov/genniv şi să programaţi interviul de solicitare a vizei. În situaţia în care planurile de călătorie sunt iminente, puteţi solicita o programare în regim de urgenţă. Vă rugăm să includeţi în solicitare data şi scopul călătoriei, dar şi o copie a mesajului primit din partea Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierei cu privire la statutul ESTA. Mai multe informaţii despre restricţiile călătoriei sub programul Visa Waiver Program, inclusiv cerinţele despre paşaportul electronic, puteţi găsi pe https://travel.state.gov/content/visas/en/visit/visa-waiver-program.html.
Dacă în trecut aţi mai solicitat o viză şi doriţi să vă programaţi pentru un alt interviu de solicitare a vizei, vă rugăm să completaţi un nou formular DS-160 (formularul DS-160 poate fi găsit aici). După completare, actualizaţi profilul cu noul număr al formularului DS-160, înainte de a efectua o nouă programare.
Brooklyn Bridge

Bine aţi venit pe site-ul Serviciului de Informaţii Vize SUA pentru Republica Moldova. Pe acest web site puteţi găsi informaţii despre vizele temporare sau de imigrare pentru SUA, precum şi condiţiile de aplicare pentru fiecare tip de viză. De asemenea, puteţi să aflaţi informaţii despre modalitatea de plată a taxei de procesare a vizei şi modul în care puteţi programa un interviu la Ambasada SUA din Chişinău.

Acesta este site-ul oficial pentru informaţii despre vize al Ambasadei SUA în Republica Moldova.